Blog

Banner Jaarlijkse sluiting

Jaarlijkse sluiting 15/07 – 21/07

Banner Jaarlijkse sluiting

We willen u graag op de hoogte brengen van onze jaarlijkse sluiting van 15 juli tot en met 21 juli 2024. Tijdens deze week zijn we even niet bereikbaar, zodat we vanaf 22 juli met frisse energie weer voor u klaar kunnen staan. We waarderen uw begrip en geduld en kijken ernaar uit u daarna weer van dienst te zijn!

Heb je toch een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met ons.

Read more

Ontdek de Fluke FEV350 EV Laadstation Analyzer bij LHM Instrumentation

Fluke heeft een nieuwe generatie in laadstationtechnologie geïntroduceerd: de Fluke FEV350 EV Laadstation Analyzer. Dit geavanceerde apparaat is ontworpen om de veiligheid en functionaliteit van EV-laadstations te testen en te analyseren.

Kenmerken van de Fluke FEV350

De Fluke FEV350 biedt een uitgebreide reeks tests, waaronder:

  • Veiligheidsinspecties: Controleert op aardlekschakelingen en correcte aarding.
  • Functionaliteitstests: Verifieert communicatie tussen het voertuig en het laadstation.
  • Laadprestaties: Meet de laadstroom en spanning om de efficiëntie te waarborgen.

Voordelen voor installateurs en onderhoudstechnici

  • Snelle diagnose: Bespaar tijd met snelle en nauwkeurige metingen.
  • Betrouwbare resultaten: Hoge precisie en betrouwbaarheid voor professionele toepassingen.
  • Gebruiksgemak: Intuïtieve interface die eenvoudig te bedienen is, zelfs voor minder ervaren gebruikers.

Waarom kiezen voor LHM Instrumentation?

Bij LHM Instrumentation streven we ernaar om onze klanten te voorzien van de beste technologieën en ondersteuning. Met de Fluke FEV350 garanderen we:

  • Uitstekende klantenservice: Onze experts staan klaar om u te helpen met al uw vragen en behoeften.
  • Training en support: Wij bieden uitgebreide training en ondersteuning om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw investering haalt.
  • Snelle levering: Wij zorgen voor een snelle en efficiënte levering van uw bestellingen.

Investeer vandaag nog in de Fluke FEV350 EV Laadstation Analyzer en verzeker uzelf van betrouwbare en efficiënte laadstationinstallaties.

FEV350 (1)

Meer info over Fluke?

Heb je vragen of wil je meer info? Contacteer hier onze productspecialist Stijn.

Contacteer Stijn hier
Read more
Additel banner

De snelste kalibratieoven ter wereld!

Additel banner

Hoe werkt het?

De Additel 875-155 kalibratieoven gebruikt een speciale heatpipe-technologie die de kalibrator snel van temperatuur laat veranderen. Deze nieuwe technologie is extreem snel! Het vermindert het aantal thermo-elektrische modules dat nodig is om temperaturen tot -40°C te bereiken. Hierdoor is de ADT875 zeer betrouwbaar en is er minder kostbare tijd nodig om de klus te klaren.

Snelheid

Het Additel model ADT875-155 kan van omgevingstemperatuur (23°C) naar -40°C in minder dan 20 minuten! Hij kan ook van -40°C terug naar kamertemperatuur in 5 minuten of minder!

Nauwkeurigheid

Als de ADT875 wordt aangeschaft met de proceskalibratie-optie en als er gebruik wordt gemaakt van een referentieprobe van goede kwaliteit, is hij in staat om ±0,010°C @ 0°C te meten (nauwkeurigheid van de probe niet inbegrepen). Anders is de display nauwkeurigheid van het model ADT875-155 ±0,18°C.

Wat is de optie proceskalibrator?

Elk van de ADT875-modellen kan worden gekocht met onze proceskalibrator optie, die gebruikers voorziet van de vele functies van een HART-documenterende proceskalibrator. Deze optie biedt de mogelijkheid om een referentie-PRT te meten en twee DUT-kanalen (Device Under Test) die mA, spanning, schakelaar, RTD of thermokoppel kunnen meten. Naast deze meetfuncties heeft de kalibrator volledige documentatiemogelijkheden voor het maken van taken, het opslaan van ‘as found’ en ‘as left’ resultaten en HART-communicatie. U Kunt ook met de snapshotfunctie informatie die op het scherm wordt weergegeven met een druk op de knop vastleggen om de documentatie-eisen verder te ondersteunen.

Welke temperatuurbereiken dekt de ADT875-serie?

Er zijn drie basiseenheden beschikbaar. Het model ADT875-155 dekt een bereik van -40 tot 155°C, terwijl de ADT875-350 werkt in een bereik van 33 tot 350°C en ons model ADT875-660 ten slotte in een bereik van 33 tot 660°C.

Meer info over Additel?

Contacteer Stijn voor meer info.

Read more

Het verschil tussen kalibratie en justeren

Nauwkeurige meetinstrumenten zijn essentieel bij elke technische en wetenschappelijke toepassing. Begrijpt u volledig het verschil tussen kalibratie en justeren? Dit inzicht kan de betrouwbaarheid van uw apparatuur aanzienlijk verbeteren.

Het verschil tussen kalibratie en justeren

Kalibratie is het proces waarbij de meetwaarden van een instrument worden vergeleken met een standaard met bekende nauwkeurigheid. Het doel van kalibratie is om vast te stellen hoe nauwkeurig het instrument meet. Bij kalibratie worden eventuele afwijkingen tussen de meetwaarden van het instrument en de werkelijke waarden (zoals vastgesteld door de standaard) vastgelegd.

Justering (of afstellen) is het proces waarbij het instrument zodanig wordt aangepast dat het binnen de gewenste specificaties valt. Dit betekent dat als uit de kalibratie blijkt dat het instrument niet nauwkeurig meet, men bij het justeren daadwerkelijk ingrijpt in het instrument om deze afwijkingen te corrigeren.

Het verschil tussen herleidbare en geaccrediteerde ISO17025 kalibratie

Geaccrediteerde kalibratie wordt uitgevoerd door een laboratorium dat formeel erkend is door een accreditatieinstelling voor het uitvoeren van bepaalde parameters. (BELAC in Belgie, RVA in Nederland, DAkkS in Duitsland, …). Deze instellingen zorgen ervoor dat het laboratorium voldoet de internationale ISO/IEC 17025 norm, wat betekent dat het laboratorium competent is om kalibraties van een bepaalde parameter uit te voeren en dat de kalibratieresultaten internationaal erkend zijn.

Herleidbare kalibratie verwijst naar een kalibratieproces waarbij de meetresultaten kunnen worden herleid naar erkende referenties, meestal nationale of internationale standaarden, via een ononderbroken keten van vergelijkingen. Een herleidbare kalibratie garandeert dat de metingen traceerbaar zijn naar standaarden, maar het laboratorium ondergaat niet noodzakelijkerwijs de externe audits en kwaliteitscontroles die bij een accreditatie horen.

Vul hieronder je gegevens in en lees de volledige whitepaper.

Read more
services unlocked

Uw meetinstrumenten tot in de perfectie gekalibreerd met onze geavanceerde services

LHM-Instrumentation biedt u nog meer mogelijkheden voor uw elektrische meetinstrumenten. Dankzij de uitbreiding van ons kalibratielabo kunnen we vanaf nu de volgende extra mogelijkheden aanbieden:

1. Meer mogelijkheden voor uw elektrische meetinstrumenten

  • Kalibratie van oscilloscopen tot 2 GHz: Dit betekent dat we nu scoopmeters kunnen kalibreren met een veel hoger frequentiebereik.
  • Nauwkeurige kalibratie van zelfs 6.5-digit multimeters: We kunnen de kalibraties van multimeters met een nog betere meetonzekerheid uitvoeren.
  • Kalibratie van stroomtangen tot 1500 A: Of u nu hoge stromen meet in industriële toepassingen of lage stromen in elektronische schakelingen, wij kunnen uw stroomtangen kalibreren voor nauwkeurige metingen.

Welke merken kalibreren we?

Tektronix, Keysight Technologies, Agilent, Hewlett-Packard, Rohde & Schwarz, Rigol Technologies, Siglent Technologies, LeCroy Corporation, Fluke, GW Instek, Pico Technology,….

2. We kunnen nu een breed scala aan elektrische veiligheidstesters kalibreren, waaronder:

  • Hipot-testers
  • Isolatiemeters (megohmmeters)
  • Continuïteitstesters
  • Aardweerstandtesters
  • Ground bond testers
  • Lekstroomtesters
  • Aardlekschakelaar testers (RCD/GFCI)
  • Multifunctionele installatietesters
  • Draagbare apparaattesters (PAT’s)

Welke merken kalibreren we?

Fluke (Biomedical), Megger, Gossen Metrawatt, Extech, Kyoritsu, Seaward, Rigel, Hioki, Chauvin Arnoux, Metrel, Sonel, Beha-Amprobe,…

Waarom kiezen voor onze kalibratiediensten?

  • Geaccrediteerd kalibratielaboratorium: Ons laboratorium is geaccrediteerd door ISO/IEC 17025:2017, wat betekent dat u zeker kunt zijn van de kwaliteit en nauwkeurigheid van onze kalibraties.
  • Ervaren en gekwalificeerd personeel: Ons team van technici is opgeleid en heeft ruime ervaring in het kalibreren van een breed scala aan meetinstrumenten.
  • Snelle service: We begrijpen dat u uw instrumenten zo snel mogelijk weer operationeel wilt hebben. Daarom bieden we snelle kalibratieservices aan met minimale downtime zowel in ons kalibratie laboratorium als on-site.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw kalibratiebehoeften te bespreken.

Het is ons doel is om u de kalibratie- en meetdiensten te leveren die u helpen om de resultaten te behalen die u verwacht.

Read more
LHM Advanced Engineering

Advanced engineering

Dit jaar kunt u ons terugvinden op Advanced Engineering 2024 waar u onze producten en diensten kan ontdekken en persoonlijk kennis kan maken met ons team.  U kan ons vinden op stand 3238.

Benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van kalibratie?

Kom dan zeker langs bij onze stand 3238! We laten je met plezier zien hoe onze kalibratiediensten, zowel on-site als in ons labo, het verschil maken. Ons team van experts staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Mis het niet en ontdek onze kalibratietoestellen.

Read more
kalibratie additel

Automatiseer, registreer, en elimineer fouten. Automatiseer en maximaliseer efficiëntie!

Kalibratie is een cruciaal proces in diverse sectoren, essentieel voor het handhaven van productkwaliteit, veiligheid, en duurzaamheid. Hoewel regelmatige kalibratie een standaard taak is, wordt het belang van nauwkeurige documentatie vaak onderschat, voornamelijk door beperkingen in tijd of de druk van andere dagelijkse taken. In bepaalde situaties wordt de documentatie handmatig uitgevoerd, wat niet alleen een tijdsintensief proces is, maar ook de kans op menselijke fouten tijdens en na de kalibratie verhoogt.

Additel kalibratie

Door gebruik te maken van kalibratie-instrumenten met automatische documentatiefuncties, kunt u deze uitdagingen efficiënt aanpakken. Deze instrumenten leggen alle testresultaten automatisch vast en voorzien direct van een “pass/fail” indicatie. Bovendien stellen ze je in de mogelijkheid om de kalibratiegegevens over te zetten naar beheersoftware voor kalibratie, waardoor de kans op fouten vermindert en de integriteit van kalibratieresultaten verbetert.

Voordelen van een automatische documenterende kalibrator:

  • Tijdsbesparing: Automatische opslag van kalibratieresultaten en uitvoering van kalibratieprocedures besparen kostbare tijd.
  • Efficiëntie: Handmatige overdracht van resultaten is overbodig, wat tijd en middelen bespaart.
  • Nauwkeurigheid: Vermindert het risico op fouten en verhoogt de consistentie en kwaliteit van kalibratieresultaten.
  • Complete traceerbaarheid: Biedt een volledig traceerbaar kalibratiesysteem voor uw gehele organisatie.

Ontdek de voordelen van een automatische kalibrator vergeleken met de traditionele kalibratiemethode:

Bekijk het in de volgende video:

Benieuwd welke kalibrator bij jou past? Vraag dan ons deskundig advies.

Read more

Pumps and Valves 2024

Dit jaar kunt u ons terugvinden op Pumps & Valves 2024 waar u onze producten en diensten kan ontdekken en persoonlijk kennis kan maken met ons team. We staan hier samen met ons zusterbedrijf Schaefer Technologie. U kan ons vinden op stand 4156.

Benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van kalibratie?

Kom dan zeker langs bij onze stand 4156! We laten je met plezier zien hoe onze kalibratiediensten, zowel on-site als in ons labo, het verschil maken. Ons team van experts staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Mis het niet en ontdek onze kalibratietoestellen.

Samenwerking LHM Instrumentation en Schaefer Technologie

Schaefer-Tec is een onderdeel van Aptco Group, een toonaangevende, in België gevestigde, internationale technologische groep die gespecialiseerd is in distributie. Schaefer-Tec heeft afdelingen in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Roemenië. Sinds meer dan 60 jaar is

Schaefer-Tec de officiële Europese distributeur van Teledyne Hastings Instruments (USA): vacüum meters, sensoren, flow meters en regelaars. De vacüum instrumenten gebruiken diverse technologieën zoals thermokoppel, piezo en pirani sensoren. De flow meters omvatten zowel de lage als de hoge volumestromen, corrosieve gassen en lage dP vereisten.

Teledyne Hastings Instruments is ISO 9001:2015 gecertificeerd en produceert een compleet gamma van instrumenten die het mogelijk maken vacüum, druk en gasdebiet te meten en te regelen.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met productspecialist: jan.vanmoerkerke@schaefer-tec.com

Read more
Fluke warmtecamera's

10 dingen die u moet weten over warmtebeeldcamera’s

Of u nu een eenvoudig richten-en-afdrukken-model of een uiterst geavanceerde warmtebeeldcamera met alle mogelijke opties hebt; u moet rekening houden met de volgende functies en specificaties:

1. Resolutie

    • De detectorresolutie is het aantal detectorpixels van de camera. Meer pixels betekent een hogere resolutie.
    • De ruimtelijke resolutie is gebaseerd op de detectorpixels en de FOV, waarbij deze worden gecombineerd om het beeld te bepalen dat de camera op een bepaald moment ziet. Ruimtelijke resolutie kan worden gebruikt om de kleinst detecteerbare voorwerpgrootte te definiëren. Een lagere ruimtelijke resolutie betekent meer details en hogere beeldkwaliteit.
Fluke warmtebeeldcamera

2. Focus

Bij het kiezen van een scherpstelmechanisme is het belangrijk om rekening te houden met uw vaardigheden en de toepassing. Dit zijn de populairste scherpstelsystemen:

    • Vast: Gewoon richten en afdrukken
    • Handmatig: Nauwkeurig trapsgewijs scherpstellen
    • Automatisch scherpstellen: Stelt automatisch scherp op een voorwerp maar kan handmatige afstelling vereisen.
    • Lasergestuurd automatisch scherpstellen: Gebruikt een geïntegreerde laserafstandsmeter om de afstand tot het object te berekenen.
    • Multifocaal: registreert meerdere beelden van het voorwerp met verschillende focusdieptes en gebruikt software om deze te combineren tot één beeld met een uiterst scherpe velddiepte. Bij Fluke Corp. heet deze technologie bijvoorbeeld MultiSharp™ Focus.

3. Temperatuurbereik

De hoogste en laagste temperatuur die u vaststelt tijdens uw inspectie, bepaalt het temperatuurbereik dat u nodig hebt voor uw warmtebeeldcamera. U kunt een camera selecteren met een groot temperatuurbereik dat automatisch het bereik bepaalt op basis van uw kader, of waarmee u het temperatuurbereik handmatig kunt selecteren.

4. Lensopties

Met een camera met verwisselbare lenzen bent u veelzijdiger waardoor u veel meer types installaties en situaties kunt inspecteren. Er zijn tal van keuzes voor tal van toepassingen: standaard, groothoek, tele en macro.

5. Beelden en bijbehorende gegevens opslaan

Sla infraroodbeelden en digitale beelden (soms met spraaknotities) op naar het interne geheugen, een verwijderbare SD-kaart of een USB-stick. Het is belangrijk om de flexibiliteit te hebben om beelden en aanvullende bijbehorende gegevens op te slaan naar verschillende media als back-up of om te delen.

6. Kleurpaletten

Subtiele verschillen vallen sneller op in een monochrome weergave zoals grijstinten of amber. Paletten met hoog contrast maken het eenvoudiger om snel duidelijke afwijkingen vast te stellen. U kunt het palet in de camera of in de software wijzigen.

7. Kleuralarmen

Gebruik deze om snel gebieden buiten normale temperatuurbereiken te markeren.

8. Emissiviteit en gereflecteerde temperatuur

Oppervlakken met lage emissiviteit, zoals glanzende metalen, kunnen infraroodenergie reflecteren van andere objecten en uw beeld en meetnauwkeurigheid beïnvloeden. Zoek dus de optie om parameters aan te passen wanneer u een warmtebeeldcamera kiest.

9. Spotmarkeringen

Markeer specifieke temperaturen op uw beeld om tegelijk temperaturen van meerdere punten in hetzelfde beeld te vergelijken.

10. Batterijtype en levensduur

Zoek een batterij met nuttige functies zoals een laadstatusindicator. Niets is erger dan een inspectie te beginnen zonder de batterijstatus te kennen. Houd ook rekening met de levensduur van de batterij en snellaadcapaciteit.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste model?

Read more
Fluke warmtebeeldcamera

Alles wat je moet weten over thermografie en warmtebeeldcamera’s

Een warmtebeeldcamera is een inspectie-instrument dat infrarode energie – straling uitgezonden door een object – vastlegt en een afbeelding creëert. Warmtebeeldcamera’s, ook bekend als infraroodcamera’s en thermografische camera’s, zijn ideaal voor industriële inspectie. Onderhoud, lekdetectie en machineprobleemoplossing zijn allemaal gangbare toepassingen. 

Waarvoor wordt een warmtebeeldcamera gebruikt? 

Warmtebeeldcamera’s kunnen voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt: gebouwinspectie, beveiliging, elektrisch onderhoud, brandbestrijding, gasdetectie en meer. Thermografie is een bijzonder krachtige testmethode voor gebruik in situaties waarbij: 

  • Afstandinspectie essentieel is voor de veiligheid 
  • Schade of verval wordt uitgedrukt door temperatuurveranderingen, zoals in driefasige bedrading 
  • Testobjecten/onderwerpen onzichtbaar zijn door slechte zichtbaarheid 
Hikmicro M30 warmtebeeldcamera

Wat is thermografie? 

Thermografie is het proces van het vastleggen van infrarode straling en dit vertalen naar thermische afbeeldingen, of thermogrammen. Thermografie toont variaties in temperatuur uitgedrukt in kleur. Krachtige infraroodcamera’s zijn ongelooflijk gevoelig en tonen warmte in groot detail met kleurgradaties. 

 Alles om ons heen zendt infrarode energie uit – een warmtesignatuur. Thermografie werkt door infrarode energie te meten en die gegevens om te zetten in elektronische afbeeldingen die de oppervlaktetemperatuur weergeven. Een optisch systeem focust infrarode energie op een sensorarray, of detectorchip, met duizenden pixels in een raster. Een matrix van kleuren overeenkomend met temperaturen wordt als een afbeelding naar het cameradisplay gestuurd. 

Read more