Lekdetectie

Snelle detectie van luchtlekken

Zelfs de kleinste luchtlekkages kunnen leiden tot verspilling van producten en energie en verlies van productietijd, met name bij een productielijn die alleen kan functioneren met perslucht om gereedschappen en processen aan te drijven.

Als er niet genoeg persluchtdruk is om de apparatuur optimaal te laten functioneren, kan dit ernstige financiële gevolgen hebben. Hoe meer lekken er in het systeem zijn, hoe harder de compressor moet werken om de benodigde lucht te leveren aan de apparatuur, wat niet optimaal is voor de compressor. Door deze toename in de vraag wordt het risico groter dat er onvoldoende perslucht wordt aangevoerd naar gereedschappen en procesapparatuur.

Persluchtlekkages verhogen ook de energiekosten. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Energie, kan een lek van 1/8″ (3 mm) in een persluchtleiding meer dan 2500 dollar per jaar kosten.

Uw partner in lekdetectie

Door gebruik te maken van de meest geavanceerde toestellen ( Fluke ii900 en de Leakshooter) kan ons team binnen enkele uren uw gehele installatie inspecteren. Voor het eerst kunt u snel en eenvoudig vaststellen welke luchtlekken of vacuumlekken moeten worden gerepareerd om een efficiënte werking te garanderen en de energierekeningen te verlagen. U ontvangt van ons een gedetailleerd rapport met foto’s en de luchtlekken worden ter plaatse aangeduid met een label zodat u deze snel en makkelijk kan repareren. Laat luchtlekken niet langer onopgemerkt blijven en bespaar op uw energierekening!