Over ons

LHM Instrumentation

LHM Instrumentation is een Belgische onderneming gevestigd in Geel en gespecialiseerd in de verkoop van meetapparatuur, controleapparatuur en testapparatuur. U kan bij ons terecht voor elektrische meetinstrumenten, druk- en temperatuurmetingen, kalibratoren, datalogging, thermografie. Voor de bepaling van vrijwel elke parameter kunnen wij u de juiste oplossing aanbieden. Ons produktgamma is samengesteld uit de meest bekende merken. Dit vullen wij verder aan met advies op maat.

U kan ook in ons BELAC geaccrediteerd kalibratielaboratorium (www.kalibratielabo.be) terecht voor al uw kalibraties en herstellingen. Vanuit dit lab én on-site bij de klant voeren we meer dan 10.000 kalibraties uit per jaar bij een groot aantal bedrijven in België en Nederland. We bieden kalibraties op een groot aantal parameters in combinatie met een snelle doorlooptijd, onze eigen ophaaldienst en een beveiligde online toegang tot uw kalibratiecertificaten.

Voordelen / waarden

Bij LHM Instrumentation vindt u alles onder één dak! One stop shopping voor meetapparatuur ondersteund door onze experten én een volledige kalibratie service. Zo bent u ervan verzekerd dat uw apparatuur steeds perfect functioneert.

Geschiedenis

LHM Instrumentation is opgericht in 1993 als verkoopsorganisatie voor meetinstrumenten. Door de jaren heen hebben we ons produktgamma continue blijven uitbreiden met gerenomeerde merken en marktleiders. In 2004 hebben we met de overname van de Siemens kalibratiedient in Herentals onze aktiviteiten uitgebreid met een volwaardige kalibratiedienst. Enkele jaren later werd ons kalibratielabo volledig BELAC geaccrediteerd, en momenteel zijn we een belangrijke en betrouwbare speler in de kalibratiewereld. Sinds 2020 maakt LHM Instrumentation deel uit van de Aptco Technology Group.

Part of Aptco Group

Aptco Group is een internationale technologiegroep van bedrijven die actief zijn in de distributie, de productie, het onderhoud en de kalibratie van wetenschappelijke instrumenten en meetapparatuur voor de industriële, medische en academische laboratoria en procesomgeving.

Calibration Lab levert kalibratiediensten aan de bio-medische en industriële laboratoria. LHM instrumentation is actief in de distributie, kalibratie en onderhoud van meetapparatuur, controleapparatuur en testapparatuur voor de industrie en proces-omgeving. France Scientifique en Benelux Scientific zijn actief in de distributie van technologieën voor materiaalanalyse en -karakterisering. Andere leden zijn Sopachem, GrafiMedics en Aptco Technologies. Sopachem biedt materialen aan voor life sciences, biobanking en diagnostiek, terwijl GrafiMedics zich toespitst op high-end monitoringsystemen voor de medische sector. Aptco Technologies is binnen de Aptco Group verantwoordelijk voor de productie van wetenschappelijke apparatuur en instrumenten. De bedrijven Fontijne Presses en Escil specialiseren in de productie en distributie van respectievelijk laboratoriumpersen en verbruiksgoederen voor materiologie.