Vorige week ontvingen we bericht dat de verlenging van onze BELAC-accreditatie 413-CAL voor een periode van 5 jaar is goedgekeurd.

BELAC is de Belgische Accreditatieinstelling die instaat voor de ISO 17025 accreditaties in ons land. ISO17025 is een internationaal erkende norm die de normen en technische competentie van test- en kalibratielaboratoria beoordeelt. Het bevat met alle woorden alle eisen waaraan kalibratie laboratoria moeten voldoen om aan te tonen dat ze een kwaliteitssysteem hanteren, technisch competent zijn en technisch geldige resultaten kunnen genereren.

Het behalen van deze certificering weerspiegelt ons streven naar continue verbetering en toont aan dat we nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van resultaten hoog in het vaandel dragen. 

Wat betekent dit voor u?

Het betekent dat u kunt blijven vertrouwen op de hoogste normen van nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en integriteit in onze dienstverlening. Onze voortdurende naleving van de ISO17025 norm is het bewijs om u de beste service en resultaten te bieden. 

U kunt hier onze gedetailleerde scope terugvinden.

verlenging en uitbrieding BELac LHM INstrumentation

Daarnaast werden volgende wijzigingen in ons toepassingsgebied opgenomen:

  1. We zijn nu in staat om trekbanken onder BELAC te kalibreren voor een bereik van 100N tot 300kN. Dit omvat kalibratie in zowel trek- als drukmodus, waardoor we onze klanten een meer veelzijdige en uitgebreide service kunnen bieden.
  2. Dankzij de aanschaf van de geavanceerde Additel ADT850 kalibratieoven, kunnen we nu temperatuurmetingen uitvoeren tot 1200°C onder BELAC-accreditatie, een aanzienlijke verhoging ten opzichte van de vorige limiet van 300°C.
  3. Ook voor de kalibratie van lage verschildrukmeters werd een uitbreiding goedgekeurd. Sensoren met een lage range waaronder 250Pa (2.5mbar) en 2500Pa (25mbar) kunnen vanaf heden on-site en in ons labo onder accreditatie gekalibreerd worden.

Als u vragen heeft over onze kalibratiediensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@lhm-instrumentation.eu of 014 24 44 60. Wij staan altijd klaar om u te helpen en te adviseren.