Kalibratie is een cruciaal proces in diverse sectoren, essentieel voor het handhaven van productkwaliteit, veiligheid, en duurzaamheid. Hoewel regelmatige kalibratie een standaard taak is, wordt het belang van nauwkeurige documentatie vaak onderschat, voornamelijk door beperkingen in tijd of de druk van andere dagelijkse taken. In bepaalde situaties wordt de documentatie handmatig uitgevoerd, wat niet alleen een tijdsintensief proces is, maar ook de kans op menselijke fouten tijdens en na de kalibratie verhoogt.

Additel kalibratie

Door gebruik te maken van kalibratie-instrumenten met automatische documentatiefuncties, kunt u deze uitdagingen efficiënt aanpakken. Deze instrumenten leggen alle testresultaten automatisch vast en voorzien direct van een “pass/fail” indicatie. Bovendien stellen ze je in de mogelijkheid om de kalibratiegegevens over te zetten naar beheersoftware voor kalibratie, waardoor de kans op fouten vermindert en de integriteit van kalibratieresultaten verbetert.

Voordelen van een automatische documenterende kalibrator:

  • Tijdsbesparing: Automatische opslag van kalibratieresultaten en uitvoering van kalibratieprocedures besparen kostbare tijd.
  • Efficiëntie: Handmatige overdracht van resultaten is overbodig, wat tijd en middelen bespaart.
  • Nauwkeurigheid: Vermindert het risico op fouten en verhoogt de consistentie en kwaliteit van kalibratieresultaten.
  • Complete traceerbaarheid: Biedt een volledig traceerbaar kalibratiesysteem voor uw gehele organisatie.

Ontdek de voordelen van een automatische kalibrator vergeleken met de traditionele kalibratiemethode:

Bekijk het in de volgende video:

Benieuwd welke kalibrator bij jou past? Vraag dan ons deskundig advies.