Benieuwd naar welke oplossingen Fluke te bieden heeft met betrekking tot power quality problematiek en energiebesparing?

Volg dan zeker dit seminar.

De energietransitie is in gang gezet, en nu?

België elektrificeert. Zonnepanelen, omvormers, thuisbatterijen en warmtepompen zijn niet meer weg te denken. Via de laadpaal krijgt ook de elektrische auto een plekje in het netwerk, als verbruiker, maar ook als buffercapaciteit en energieleverancier.

Dit alles maakt de uitdagingen om opwek, opslag en verbruik van elektrische energie in woningen en gebouwen in goede banen te leiden enorm. Elektrische componenten worden toegevoegd en distributieborden uitgebreid.

Met veiligheid voorop moeten we de nodige actie ondernemen om de continue veranderende situatie duidelijk inzichtelijk te hebben. Fluke moet -en gaat hierin mee. Het aloude ‘meten is weten’ gezegde hanterend. Maar ‘wat’ moet ik meten om ‘wat’ te weten te komen.

In dit half-daags seminar willen we u meenemen in een overzicht van wat Fluke als meetoplossingen kan bieden.

Programma

09.00-9.45 uur:

PQPower Quality als rode draad in het geheel. De energietransitie bezorgt de netbeheerders en leveranciers hoofdpijn. Wat kunnen de Fluke analyzers en energieloggers voor u betekenen?

10.00-10.45 uur:

EVLaadstations voor het elektrisch wagenpark worden steeds meer een onderdeel van uw elektrische installatie, Wat is de impact hiervan op uw installatie en wat valt hier dan te meten?

11.00-11.45 uur:

Decentrale opweksystemen zoals PV en Windenergie zetten de opgewekte energie terug op het net. Gelijkstroomcomponenten genereren spanningen en stromen om dit alles te synchroniseren met het netwerk. Wat zijn de effecten hiervan op onze installatie?

12.00 -12.45 uur:

Thermografie voor aanvullend onderzoek. Terwijl de installaties meer en meer belast worden ontstaat hogere stromen welke hogere risico’s met zich meebrengen. Hoe brengen we deze warmteontwikkelingen in beeld?

12.45 uur: Broodjeslunch

Aansluitend op dit seminar is er na de lunch de mogelijkheid om specifieke toestellen wat dieper in detail te bekijken en bespreken met de specialisten van LHM Instrumentation.

Fluke heeft de tools om u inzicht te geven in de puzzel van het elektriciteitsnetwerk binnen uw bedrijf. LHM heeft de expertise om u bij staan in de verschillende aspecten hiervan.

Vanuit het perspectief van de T&M expert – nemen we u mee in een helikopteroverzicht met wat de Fluke meetoplossingen voor u kunnen betekenen.

Waar en wanneer?

Dinsdag 14 November 2023

Aanvang om 9h00 in de seminarruimte van LHM Instrumentation
Nieuwe Steenweg 20A
9810 Nazareth

Deelname is volledig GRATIS

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via het onderstaande inschrijvingsformulier. Na uw inschrijving ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging met alle details.
Inschrijven is mogelijk tot 31 oktober 2023.

Opgelet, reserveer tijdig, het aantal plaatsen is beperkt!