Hydrostatisch testen (ook bekend als stack testen of een hydrotest) is een methode voor het onder druk testen van verschillende insluitingsvaten.

Hydrostatische testen worden gebruikt in verschillende toepassingen.
De meest voorkomende toepassingen voor deze tests zijn:
– Pipelines
– Tanks
– Homeowner use for plumbing
– Natural gas lines
– Fire extinguishers
– Gas cylinders
– Boilers
– Compressors
– Fire suppression systems such as sprinkler systems
– Distribution systems

In vergelijking met andere methoden om de sterkte van een container te testen, is hydrostatisch testen een van de de veiligste testen die je kunt gebruiken om je resultaten te vinden. In wezen kunnen hydrostatische testen de integriteit van een containmentvat en ook controleren op lekken in je systeem.

Hydrostatisch testen gebruikt water als testmedium.
medium, dat zoals we weten NIET samendrukbaar is. Als er een lek is in een leidingsysteem of een mislukte integriteitstest van de leidingen, is het resultaat dat er water uit dat gebied barst terwijl er maar heel weinig druk wordt uitgeoefend.
Over het algemeen worden hydrotesten uitgevoerd bij 1,5x de nominale druk van het containmentvat. Het vat, pijpleiding, tank of welke toepassing u ook hebt, wordt gedeeltelijk gevuld met water en vervolgens onder druk gezet tot 1,5x de waarde van de nominale druk. De meeste hydrotesten duren ongeveer 8 uur, maar het is niet ongewoon dat een test tot 24 uur duurt!

Benodigde apparatuur

De apparatuur die wordt gebruikt om deze hydrostatische testen uit te voeren is behoorlijk verouderd en veel ervan is niet veranderd sinds hydrostatische testen de meest betrouwbare test voor deze toepassingen werden.
niet veranderd sinds hydrostatische testen de meest betrouwbare testen werden voor deze toepassingen. De typische
apparatuurlijst voor deze testen bestaat uit:
– Grafiekrecorders voor druk en temperatuur
– Loodgewichttesters
– Drukontlastklep
– Een manometer die de druk in de leidingen aangeeft

Een kaartrecorder? Wat vraag je je af? Traditioneel, hydrostatische testen een een kaartrecorder voor druk en temperatuur om deze metingen te registreren. Kaart recorders werden uitgevonden in midden 1800 en werden voor het eerst gebruikt voor testen in 1915 en de technologie is nooit echt nooit echt veranderd.
In wezen is een kaartrecorder een stuk cirkelvormig papier dat in een cirkel ronddraait. Terwijl het papier draait, is er een pen voor de temperatuur en een pen voor de druk. Deze pennen “brengen” de temperatuur- en drukwaarden voor de duur van de test. Veel recorders hebben een sleutel nodig om de klok op te winden. op te winden, net als de klok van je opa uit 1900! Later was er een enorme vooruitgang van de 9v batterij ter vervanging van de opgewonden spoel en daar is de innovatie op dit gebied vrijwel gestopt.

Met deze 100 jaar oude testmethode zijn er veel dingen die een fout kunnen veroorzaken in deze test.
Met testen die 8 tot 24 uur duren, heb je echt de tijd om te verspillen aan pennen die zonder inkt komen te zitten, technici die hun papieren resultaten verliezen, vloeistof die op het papier komt en je inkt laat bloeden, spoelen die moeten worden opgewonden, batterijen die leeg raken, opslag van de kaarten, enz. Stel je het hartzeer voor als je na 24 uur je kaart ophaalt en de pen werkte niet meer na uur nummer 2! Grafiekrecorders worden nog steeds vaak gebruikt in situaties waar onmiddellijke visuals van een test nodig zijn, maar misschien is er geen toegang tot stroom of geen toegang tot een computer. Echter, met de huidige dataloggers die de kosten en stroomvereisten verlagen, is de grafiekrecorder snel aan het uitsterven als de voorkeursmethode voor deze tests. Naast deze datarecorders heb je meestal ook een manometer nodig die in de lijn wordt geplaatst en een overdrukventiel.
ventiel. Dus wacht, zeggen we nu dat we geen 100 jaar oude technologie meer hoeven te gebruiken? Jazeker!

Maak kennis met de Additel 260Ex!

Dit apparaat brengt u in de wereld van het digitaal uitvoeren van uw hydrotests! digitale manier! In plaats van sjouwen met 50lb kaartrecorders, papier en pennen te verwisselen, spoelen op te wikkelen en in de regen met een regen met een vuilniszak om de kaartrecorder af te dekken… nu kan het allemaal digitaal en in de palm van je hand. In de digitale versie van deze test vervangen we de analoge meters door onze digitale druksensoren.
We vervangen de RTD waarvan de resultaten worden opgeslagen met pen en papier en gebruiken weerstandstemperatuurdetectoren (RTD’s). Met de Additel 260Ex kunt u 2 RTD-apparaten aansluiten voor uw omgevingstemperatuur en leidingtemperatuur. U kunt de drukmodules gebruiken om de druk en de druk registreren en u gooit papieren kaarten in de prullenbak en slaat uw resultaten digitaal op. in de prullenbak en slaat u uw resultaten digitaal op. Wanneer u uw hydrotest uitvoert met onze 260Ex, is dit wat u zou verwachten:
– Gebruik van de 260Ex drukmodule om de interne pijpdruk te controleren en op te slaan
– Eén RTD voor de oppervlaktetemperatuur van de pijp
– Eén RTD voor de omgevingsluchttemperatuur of bodemtemperatuur

Nu registreren we alle drie de parameters van onze tests met één apparaat en we doen alles tegelijkertijd! Aan het einde van je test zet je de resultaten gewoon over naar een pc en print je ze uit.
Een gigantisch voordeel van onze 260Ex is natuurlijk dat je geen 300lbs aan apparatuur meer hoeft mee te nemen naar je test. Er zijn geen zoekgeraakte grafiekpapieren meer en geen bedorven testen, en dat alles met meer nauwkeurigheid, meer opslagruimte voor testresultaten, minder kosten en een veel goedkopere jaarlijkse kalibratie. de mogelijkheid om uw testresultaten in realtime te bekijken terwijl ze worden geregistreerd!
De Additel 260Ex heeft interne opslagruimte voor maximaal 10.000.000 datapunten, dat is meer opslagruimte dan u ooit nodig zult hebben en meer dan zelfs op een stuk papier kan worden opgeslagen. De Additel 260Ex maakt ook verbinding met onze app voor mobiele telefoons, Additel Link. Nu kunt u uw realtime testresultaten bekijken vanuit de knusheid van uw vrachtwagen met de verwarming of airconditioning aan! U kunt tot 8 meetkanalen gebruiken op de 260Ex en navigatie is een fluitje van een cent dankzij het 4,4″ LED backlit touchscreen. Regent het tijdens uw test? Geen nood, de Additel 260Ex heeft een IP67 waterdichte rating.

De ADT260Ex voldoet aan de strengste ATEX-, IECEX-, CSA- en UKCA-certificeringen voor intrinsieke veiligheid. Elk apparaat voldoet aan het certificeringsniveau Ex ia IIC T4 Ga. Deze hooggekwalificeerde referentierecorder kan op grote schaal worden gebruikt in omgevingen met potentieel explosieve gassen, zoals olie- en gasplatforms, raffinaderijen, chemische en petrochemische fabrieken, de farmaceutische industrie, de energiesector en de gasverwerkende industrie. Breng uw testen naar de 21e eeuw en elimineer storingen met onze nieuwe 260Ex!