Mogelijkheden

belac logoblue

VEELZIJDIGHEID EN KWALITEIT ONDER HETZELFDE DAK!

Veelzijdigheid en kwaliteit is onze troef: LHM instrumentation heeft de mogelijkheid om onder eigen dak de meest belangrijke grootheden te kalibreren die in de industrie voorkomen. Dit geeft u het voordeel dat u slechts één partner nodig heeft voor het kalibreren en beheren van al uw meetinstrumenten. Dit bespaart niet alleen geld maar ook kopzorgen en planning voor verzending en opvolging. Door uw samenwerken met een BELAC geaccrediteerd labo is de kwaliteit verzekerd, wij kunnen voor u alle kalibraties verzorgen conform NBN EN ISO/IEC 17025:2017.

ELEKTRISCH

Voor het meten en genereren van elektrische parameters beschikken wij over verschillende geautomatiseerde kalibratiestanden. Om zoveel mogelijk menselijke fouten uit te sluiten wordt alles aangestuurd via gevalideerde procedures geschreven voor de gerenommeerde FLUKE MET/CAL software. Met deze opstellingen hebben wij de mogelijkheid om de meest courante meetinstrumenten en diverse andere apparatuur op een professionele manier te kalibreren en te certificeren.

CAL elektrisch

 DRUK

Ons gedeelte druk is voornamelijk gebaseerd op het genereren van drukken via drukbalansen en automatische controllers gaande van vacuüm tot 1000 bar. Alle drukbalansen zijn opgesteld op een trillingsvrije tafel en gekalibreerd rekening houdende met de lokale graviteit. Hiernaast beschikken wij tevens over een volledig geautomatiseerde drukcontrollers waarmee we nauwkeurig drukken kunnen meten en genereren in een bereik van -1 tot 100 bar. Absoluut en Relatief. Door de hoge snelheid waarmee dit systeem werkt vindt u bij LHM Instrumentation zeer competitieve prijzen.

druk

 
TEMPERATUUR

Voor het kalibreren van temperatuur maken wij een onderscheid tussen infrarood en klassieke temperatuurkalibratie. Voor het kalibreren van infrarood thermometers of camera’s beschikken wij over een black body ovens van MIKRON en FLUKE, waarmee wij temperaturen tot 1700 °C kunnen genereren met hoge stabiliteit. Voor onze klassieke temperatuurkalibraties maken wij gebruik van uiterst stabiele oliebaden en droge blok ovens gecombineerd met een referentie thermometers van marktleider FLUKE.

Temperatuur

 
RELATIEVE VOCHTIGHEID

Bent u in het bezit van recorders of meettoestellen voor het meten van relatieve vochtigheid of omgevingstemperaturen, dan kan u ook voor de kalibratie van deze toestellen bij LHMi terecht.

Met een uiterst stabiele klimaatkast, voorzien van referentie temperatuur en vochtsensor, die aan een data-acquisitie-systeem is gekoppeld, zijn onze mogelijkheden heel uitgebreid. Met deze complete uitrusting voor temperatuurkalibratie heeft u met LHMi de juiste partner voor de kalibratie van temperatuursondes, thermometers, recorders, vochtmeters,…

Vocht

 

TOERENTAL EN SNELHEID

toerentalkalibratie

 Dit eigen ontwerp voor de kalibratie van tachometers en snelheidsmeters bestaat uit een stappenmotor, die volledig computergestuurd is met terugkoppeling aan een HP 5335 counter. Met deze opstelling hebben wij de mogelijkheid om contact tachometers te kalibreren tot 6.000 rpm en snelheidsmeters tot 900 m/s, afhankelijk van het type.

Met onze optische stand kunnen wij stroboscopen tot 30.000 fpm en optische tachometers tot 100.000 rpm kalibreren. U kunt dus bij ons terecht voor al uw tachometers, stroboscopen, snelheidsmeters, centrifuges, …

 

MOMENTSLEUTELS

Met onze kalibratiestand van Stahwille kalibreren wij uw momentsleutels met bereiken van 0,1 tot 1100 Nm. Al deze kalibraties worden uitgevoerd volgens de ISO 6789.

Door gebruik te maken van verschillende transducers en aangepaste kalibratiesoftware kunnen wij steeds het correcte aanhaalmoment registreren. U kunt dus bij ons terecht voor al uw momentsleutels, Momentschroevendraaiers, Draaimoment opnemers, …

Momentsleutels

 

WEEGAPPARATUUR

Ons kalibratielabo beschikt ook over verschillende sets aan ijkgewichten voor het kalibreren van uw weegapparatuur. Weegschalen en andere weegapparatuur kan zowel in ons labo als bij u op locatie uitgevoerd worden. Ook het kalibreren van uw ijkgewichten kan door onze diensten uitgevoerd worden.

weegapparatuur

 

DIVERSEN

Naast de hierboven opgesomde parameters, kan u eveneens op ons een beroep doen voor de kalibratie van windsnelheid, ph-meters, conductiviteitsmeters, geluidsmeters en testen op het gebied van EMC.

Zoals elk kalibratielaboratorium heeft ook LHM instrumentation zijn beperkingen en kunnen we niet voor alles instaan. Daarom hebben wij met diverse geaccrediteerde laboratoria, een samenwerkingsovereenkomst afgesloten zodat wij steeds uw totaalpakket van instrumenten beheren en kalibreren.

button download datasheet

bitton prijsofferte aanvragen